donderdag 15 april 2010

San Fernando City
Sinds 6 april wonen Jelte en ik in huis bij John Anthony in San Fernando City. John is een praatgrage kerel met veel geld en vriendinnen. Hij is 39 jaar en werkt bij de milieupolitie. Nu woont hij tijdelijk alleen (met 8 honden), omdat zijn vrouw al een paar jaar in Dubai werkt en zijn kinderen een maand bij opa en oma logeren.
Genoeg lege kamers dus, om ons en een Fransman onderdak te bieden. Voor 1 euro per dag geeft hij ons niet alleen een bed, maar kookt hij ook nog voor ons! En we wonen aan zee J

De eerste avond was erg gezellig. We aten rijst met varkensvlees, en vis in kokosmelk. Na het eten kregen we veel bier en balut; een gekookt ei met kuiken erin. Hierna gingen we naar een feest, dat de wake van de overleden buurman bleek te zijn. Met een groep van zo’n 50 mensen zaten we bier te drinken naast het lijk van de buurman in een kist. Filippinos bezorgen een overledene de laatste eer door hem een week lang allemaal gezellige avondjes met vrienden en familie aan te bieden. Heel apart. De wake was heel gezellig en hier aten we puppy.

De dagen erna waren minder leuk. Jelte en ik wisselden elkaar constant af op de wc. En als we niet op de wc zaten, lagen we ziek op bed. Ook hadden we veel moeite met eten en zijn we allebei behoorlijk afgevallen. John voelde zich heel erg schuldig en bleef ons maar verzorgen.

Deze week gaat het gelukkig weer beter. Jelte en ik zitten elke dag op het Provinciehuis te werken. We hebben ons eigen bureau gekregen in het Office of the Provincial Agriculturist. Jelte heeft er een dagtaak aan om alle proefwerken die binnenstromen na te kijken. Ik ben druk met veldwerk en aan mn scriptie schrijven. Hier in San Fernando hebben ze ecosan geintroduceerd in de stad; alle poep en plas van 1 woonwijk wordt door de gemeente verzameld en hergebruikt. Het is een ontwikkelingsland, dus hier moet natuurlijk weer van alles misgaan, heel interessant allemaal..
Maar het is nu zeven uur en de oesters zijn bijna klaar, dus ik ga eens naar beneden :D

Groetjes aan Nederland!

Jelte en Maria







3 opmerkingen:

Kosie zei

Moi!

leuk weer wat te horen van jullie. Alles gaat dus nog steeds door? Ik hoop dat alles nog te bolwerken is daar.
Veel succes nog.

Groeten (ook van Mars) uit Zweden

Anoniem zei

Hoi Jelte en Maria!
Wat een heerlijke verhalen,hoewel.... Jullie kunnen het goed op papier zetten hoor! Ik kijk regelmatig naar jullie verslagen. Wat een prachtige reis! En wat een werk! Kunnen jullie alle ellende die jullie zien wat 'uit je hoofd' zetten? Geen last van de warmte? We wensen jullie veel succes! Lieve groet, Paul en Gonnie.

Woutert zei

Hoi, bedoelen jullie met puppy daadwerkelijk jonge hond? Dat zou wel aardig extreem zijn!

@ jelte: als je even het tel. nr. van je zusje geeft, kan ik haar missch nog wat verder helpen bij haar search naar een kamer in Utrecht, want ik ben een organisatie op het spoor gekomen die misch wel handig is..

Joooooooo

Een reactie posten

 
Copyright 2009 Maria en Jelte.... Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator