maandag 10 mei 2010

Het is een tijdje stil geweest van onze zijde. Geen nieuws is goed nieuws zullen we maar zeggen. Toch hebben we onze belevenissen weer op papier gezet en op de blog gepost. Zie hieronder. Meer volgt!

Het project in San Fernando hebben we afgesloten. Het was jammer om daar weg te gaan want het was fantastisch. Het wonen bij een Filipino in huis maakt het echt goed mogelijk om het Filippijnse leven mee te maken. Maar dat bezoek zit er dus op en vorige week hebben we 10 uur in de bus gezeten op weg naar Legazpi in Zuid-Luzon. Hier staat de meest perfecte vulkaan van de wereld: Mt Mayon. Geen enkele andere vulkaan in de wereld heeft zo'n perfecte kegelvorm als deze. Met 2.5 km hoogte torent hij overal boven het landschap uit. Afgelopen kerst moesten de omwonenden nog evacueren vanwege dreigend eruptiegevaar, maar een grote explosie bleef achterwege. De vulkaan spuwde wel veel lava uit en het topje is iets ingezakt. Helaas sinds een half jaar dus iets minder perfect maar niet minder indrukwekkend. De camera voor de vliegerfoto is in het water gevallen de eerste week dat we in de Filippijnen waren. Nu met een nieuwe tweedehandse (van de Filippijnse marktplaats) weer klaar voor actie. Zie de foto van Mt. Mayon in de rijstterassen.
Spannender was het zwemmen met de walvishaaien in Donsol. ’s Ochtends vroeg vertrokken we met een bootje de zee op, op zoek naar walvishaaien. Zodra de Filippijnse ‘spotter’ een walvis zag, sprongen wij de zee in en snorkelden er als gekken op af. Daarna probeerden we de walvis bij te houden door er boven of naast te zwemmen. Het was prachtig! We hebben in totaal 7 walvishaaien gezien, de grootste was 10 meter en daar hebben we heel lang mee gezwommen. De walvishaaien trekken zich helemaal niets van ons aan en je kunt er heel dichtbij komen. Alleen oppassen dat je niet in de grote bek verdwijnt (die staat wijd open om kril te vangen) of een mep krijgt van de staart (die is ruim 2x zo groot als wij). Het was een hele mooie en bijzondere ervaring. De foto die je hier ziet geeft een indruk van de beesten. Helaas is deze niet door ons zelf gemaakt. Gewoon van google geplukt.
Vandaag zijn verkiezingen in de Filippijnen. Het is de eerste keer dat het elektronisch gaat en het hele land kijkt met spanning naar de televisie. Iedereen is vrij op deze dag. Dat moet ook wel want je staat 2 tot 4 uur in de rij om te stemmen. We zijn benieuwd hoe deze verkiezingen verder gaan verlopen. Wel zijn we blij dat het zo ver is. We zijn de verkiezingscampagnes zo langzamerhand best zat. Regelmatig worden we 's ochtends gewekt door campagneliedjes uit luidsprekers op auto's. Het hele land is verzonken in de verkiezingsposters. Er moeten er miljoenen zijn gedrukt en ze hangen echt overal. Zelfs de meest idyllische landschappen worden er door verpest. Hopelijk zullen de Filipino's morgen beginnen met het schoonmaken van het hele land. Maar eerlijk gezegd hebben we daar niet veel vertrouwen in. Evenmin als in het elektronisch stemmen in dit land maar daar gaan we gelukkig niet over.....

Dat was weer onze update, tot de volgende keer!

groetjes Jelte en Maria

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi!
Ben weer helemaal op de hoogte:-)!
Prachtige foto trouwens van de perfecte vulkaan..
Groeten van Femke

Een reactie posten

 
Copyright 2009 Maria en Jelte.... Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator